Li La Land is spelenderwijs Onderzoeken & Ontwerpen met jonge kinderen. 50 STEM / STEAM lessen vol inspiratie, morgen beginnen! Lees hier alles over de aanpak en mogelijkheden. Of bekijk de samenvattingen van alle 50 lessen hieronder:

Lessen voor thuis 

Selecteer een thema:

Boeken de wereld Dieren Dit ben ik Eten en drinken Feesten Gezondheid Kunst Landen Lichaam Natuur Reizen Rekenweek Seizoenen Sport Vroeger Verkleden Vervoer Overig Met filmpje 

19. Kunstmeter

Slang is goed in vormen maken! En nu mogen de kinderen meespelen… Een meter ijzerdraad of electriciteitsdraad meten en er een kunstwerk van maken door het te buigen en er contrasterende materialen aan te hangen. Onder ‘extra informatie’ maak je kennis met het werk van Alexander… Lees verder.

15. Kleihard rekenen

Afdrukken maken van verschillende structuren met een zakje met klei erin. De klei laten drogen en deze vervolgens als stempel gebruiken om daarmee te rekenen. Zie werkboek voor volledige lesbeschrijving, oriëntatie, verkenning, uitvoering en verwerking. Leeropbrengsten SLO, O&O en STEAM staan in de bijlage. Lees verder.

1. Als ik naar de maan kan

Ooievaar droomt weer over een verre reis. Maar nu naar een plek waar hij nog nooit is geweest. Uil heeft wel een idee… Een raket maken en ontdekken hoe je die kunt lanceren. Meten hoe ver je raket komt. Leren over ruimtereizen en fantaseren en dichten… Lees verder.