11. Hartverwarmende brief

Uil heeft een brief gekregen. Maar er is iets raars mee: er staat niks!? Ontdekken hoe je een tekst met onzichtbare inkt (citroensap) kunt maken. Daarna een lief briefje schrijven of een tekening maken met deze inkt en experimenteren met het knippen van symmetrische hartjes uit dubbelgevouwen papier. Zie werkboek voor volledige lesbeschrijving, oriëntatie, verkenning, uitvoering en verwerking. Leeropbrengsten SLO, O&O en STEAM staan in de bijlage.

Materialen:

Printbare instructies voor thuis
6 briefjes op 1 A4 pagina

Stuur jullie foto’s in!

We zouden deze pagina graag vullen met foto’s van kinderen die (samen met Grote Beer en Stroman) aan het onderzoeken, lopen en luisteren zijn! Foto’s uit groepen waarop in één beeld de verschillende stijlen, interpretaties en uitvoeringen van de kinderen zichtbaar zijn maken ons extra blij! 

Stuur hier jullie feedback en/of foto in!

Op de feedbackpagina voor de activiteiten kun je een foto insturen. Daar kun je indien nodig ook een portretrechtformulier downloaden om te laten tekenen door de ouder(s) en/of verzorger(s).

Navigeer:

Overige activiteiten
Feedback formulier

Handpoppen:

Uil, Vogel

Waar:

Overal

Wanneer:

Elk moment, Moederdag, Vaderdag, Valentijnsdag, Verjaardag Iedere dag waarop je iemand wilt laten weten dat hij of zij speciaal is

Thema’s:

Beroepen, Dit ben ik, Emoties, Kunst, Post, Valentijn, Vriendjes

Woordenschat:

aardig, bezorgen, de brief, de brievenbus, de citroen, de envelop, de inkt, de post, de postbode, de truc, geheimzinnig, hartverwarmend, het adres, het compliment, het hart, het hartje, het papier, het sap, lief, onzichtbaar, opdrogen, positief, schrijven, sturen, tekenen, tevoorschijn, uitpersen, verbergen, zichtbaar

Print Friendly, PDF & Email