50. Zwaarder dan water?

Een vaas of kan vullen met verschillende vloeistoffen en ontdekken dat deze verschillen in gewicht en niet vanzelfsprekend zullen mengen. Ontdekken dat een bepaald voorwerp niet op elke vloeistof drijft of in elke vloeistof zinkt. Verf mengen, de kleuren van de vloeistoffen naschilderen en daar een fantasiewaterdier van maken. Zie werkboek voor volledige lesbeschrijving, oriëntatie, verkenning, uitvoering en verwerking. Leeropbrengsten SLO, O&O en STEAM staan in de bijlage.

Materialen:

In deze activiteit wordt niet verwezen naar extra beeldmateriaal.

Stuur jullie foto’s in!
We zouden deze pagina graag vullen met foto’s van kinderen die (samen met Grote Beer en Stroman) aan het onderzoeken, lopen en luisteren zijn! Foto’s uit groepen waarop in één beeld de verschillende stijlen, interpretaties en uitvoeringen van de kinderen zichtbaar zijn maken ons extra blij! 

Stuur hier jullie feedback en/of foto in!

Op de feedbackpagina voor de activiteiten kun je een foto insturen. Daar kun je indien nodig ook een portretrechtformulier downloaden om te laten tekenen door de ouder(s) en/of verzorger(s).

Navigeer:

Terug naar overzicht
Feedback formulier

Handpoppen:

Lammetje, Vogel

Thema’s:

Eten en drinken, Gezondheid, Kleur, Kunst, Natuur, Overig, Plastic soep, Uitvinder, Vier elementen, Water

Woordenschat:

boven, bovenste, de kleur, de olie, drijven, drinken, gevaarlijk, gezond, het afwasmiddel, het water, inschenken, licht, lichter, mengen, onder, onderste, ongezond, schenken, veel, weinig, zeep, ziek, zinken, zwaar, zwaarder

Print Friendly, PDF & Email