6. Dorstige bloemen

Lange Beer had gister een concert maar nu is er dus echt iets geks gebeurd… Ontdekken hoe en meten hoeveel een bloem water ‘drinkt’. Vervolgens zelf een boeket van gekleurde bloemen stempelen. Stuur jullie foto’s in om deze pagina met inspiratie te vullen! Onder ‘extra informatie’ vind je een leuke link naar meer video’s en proefjes die te maken hebben met planten.

Materialen:

In deze activiteit wordt niet verwezen naar extra beeldmateriaal.

Stuur jullie foto’s in!
We zouden deze pagina graag vullen met foto’s van kinderen die (samen met Lange Beer) aan het onderzoeken en stempelen zijn! Foto’s uit groepen waarop in één beeld de verschillende stijlen, interpretaties en uitvoeringen van de kinderen zichtbaar zijn maken ons extra blij! 

Stuur hier jullie feedback en/of foto in!

Op de feedbackpagina voor de activiteiten kun je een foto insturen. Daar kun je indien nodig ook een portretrechtformulier downloaden om te laten tekenen door de ouder(s) en/of verzorger(s).

Extra informatie:

Wat heeft een zaadje, behalve water, nog meer nodig om tot een echte plant uit te groeien? Hoe lang duurt het tot een boon een bonenplant wordt? Waarom zijn planten eigenlijk zo belangrijk voor mensen en dieren? Op de website intogreen.nl staat een mooie collectie video’s en proefjes voor kinderen van verschillende leeftijden om meer te weten te komen over planten en bloemen.

‘Wat doen planten eigenlijk?’ op intogreen.nl

Navigeer:

Overige activiteiten
Feedback formulier

Handpoppen:

Lange Beer

Waar:

Binnen, Buiten

Thema’s:

Bloemen, Feest, In de tuin, Jarig, Kunst, Lente, Muziek, Natuur, Seizoenen, Theater, Water, Zomer

Woordenschat:

bloeien, de bloem, de bloembol, de bol, de dorst, de ecoline, de gieter, de kleur, de kleurstof, de lente, de roos, de steel, de tuin, de tulp, de vork, dorstig, gieten, het blad, het bloemblad, het concert, het water, hoeveel, meten, opzuigen, stempelen, veranderen, verkleuren, water geven

Print Friendly, PDF & Email