Lammetje

Hoi! Ik ben Lammetje! En ik ben dol op spelletjes! En op wedstrijdjes! En ik kan heel mooie voorstellingen geven. Soms speel ik in m’n eentje in de weide, maar het liefst speel ik samen met mijn vriendjes. Kom je mee naar de weide? Dan kunnen we gezel… Oei! Die tak had ik niet gezien. Dat was een mooie val, vond je ook niet? Kun jij ook zo mooi vallen? En hoe hoog kun je springen? Je kunt vast niet zo hard rennen als ik. Kijk maar… Tikkie! Jij bent ‘m!

Natuurlijke rol De dondersteen en spring-in-het-veld
Woonplaats In de weide
Stemgeluid Drukke en enthousiaste jongesstem, met een aanstekelijke lach
Drijfveer Maakt overal een wedstrijd of een spelletje van en wil altijd winnen
Valkuil Kan niet op zijn beurt wachten, herkent geen gevaar en bezeert zich vaak (maar huilt zelden)
Vindt oplossingen Door te doen alsof alles wat mis gaat ‘er bij hoorde’, en het vrolijk nog eens te proberen.
Achtergrond en relaties Woont samen met zijn (over)bezorgde en beschermende Mama Schaap in de weide (de ‘safe area’). Wil niets liever dan de grenzen (het hek en de beek) daarvan opzoeken.
Eigenschappen Speels, actief, dapper, loopt over van energie, overdrijft, ongeduldig, fantaseert er op los, snel afgeleid maar kan zich soms juist helemaal verliezen in een activiteit, is sociaal en speelt het liefst de hele dag met zijn vriendjes, kan moeilijk alleen zijn, kan niet goed tegen zijn verlies en verzint dan graag een nieuwe spelregel waardoor hij tóch de winnaar is.
Eigenaardigheden Wordt vaak lekker vies van de modder. Omdat zijn moeder daar niet zo van houdt zou Lammetje stiekem een zwart schaap willen zijn. Heeft een aanstekelijke lach die grinnikend begint, steeds uitbundiger wordt en soms niet meer te stoppen is.
Activiteiten Rennen, springen, spelletjes en raadsels verzinnen, wedstrijdjes doen, hutten bouwen
Uitspraken “Dat hoorde erbij!”, “Ik kan wel zó hoog springen”, “Klaar voor de start… Af!”, “Raden maar!”