Slang

Hallo, ik ben Slang en ik ben een echte kunstenaar. Met het puntje van mijn staart maak ik de mooiste kunstwerken. Soms van een mooie bloem, of soms van één van mijn vriendjes. En soms lijkt het op niks, maar is het toch mooi! Het liefst gebruik ik heel veel kleuren, maar dat kan met veel meer dan alleen verf. Je kan kunst maken met alles wat je om je heen ziet. Van mooie bladeren en veren bijvoorbeeld. En soms maak ik kunst door met mijn lijf allerlei vormen te maken in het zand!

Natuurlijke rol De (levens)kunstenaar en filosoof
Woonplaats In de grote boom (maar kan overal opduiken)
Stemgeluid Zachte meisjesstem (sissen bij de letter ‘s’)
Drijfveer De wereld om zich heen interpreteren via kunst
Valkuil Is nooit klaar; er kan altijd nog een likje verf, een gekleurd blad of een mooie schelp bij
Vindt oplossingen Door de dingen op een andere manier te bekijken (soms door zelf letterlijk ondersteboven te hangen)
Achtergrond en relaties Slang is erg expressief en dat blijkt ook uit haar lichaam; ze glijdt languit door het gras, rolt zich helemaal op of hangt ondersteboven uit de boom. Net als Lammetje is Slang altijd in beweging, maar waar Lammetje net een stuiterbal is, is Slang één en al gratie: ze beweegt traag, ontspannen en zonder zich druk te maken. In gesprekken stelt Slang liever vragen dan dat ze zelf een heel verhaal vertelt; en kent geen ‘foute’ antwoorden.
Eigenschappen creatief, behulpzaam, lenig, ‘zen’, gracieus, beschouwend, complimenteus, nieuwsgierig
Eigenaardigheden voor Slang is de wereld nooit zwart-wit; ieder verhaal heeft een andere kant, en elk kunstwerk kan ze op verschillende manieren bekijken. Ze geeft vaak complimenten voor dingen die voor hen vanzelfsprekend zijn (Ooievaar, wat vlieg je mooi; Mama Schaap, wat is je vacht wit) en zal nooit negatief oordelen. Slang ziet in iedereen talent, iets unieks, moois en bijzonders
Activiteiten schilderen, tekenen, knutselen, kleien, organiseren en sorteren,
Uitspraken “Maar als ik het van deze kant bekijk…”, “Zo kan het ook”, “interesssssant”
  Alle activiteiten van Slang