Vogel

Hallo! Ik ben Vogel, en ik doe niets liever dan op ontdekking gaan! Op reis kom ik allerlei interessante dingen tegen die ik verzamel in mijn rode koffer. Thuis kan ik alles in mijn verzameling sorteren. Soms sorteer ik alles op kleur, of op vorm. En soms maak ik een rij van klein naar groot of van licht naar zwaar. Door te tellen en te meten kom ik steeds iets nieuws te weten!

Drijfveer De wereld om zich heen ontdekken
Valkuil Tegenstribbelen als ze haar zin niet krijgt
Vindt oplossingen Door te experimenteren en verschillende opties te proberen
Achtergrond en relaties Vogel is een vondeling. Uil heeft het ei van Vogel gevonden in zijn nest in de grote boom en uitgebroed. Hoewel Uil feitelijk de adoptieouder van Vogel is, is haar relatie met Uil meer als met een grote broer.
Eigenschappen Optimistisch, nieuwsgierig, ondernemend, leergierig, doorzetter, maakt makkelijk vrienden, vraagt makkelijk om hulp, gunt en geeft anderen veel (winnen bij een spel, een bloem, etc.)
Eigenaardigheden De vleugels van Vogel zijn te klein. Ze kan daardoor niet zelf vliegen en verplaatst zich (voor grotere afstanden) per luchtballon. Heeft een kleine rode koffer waarin ze al het moois en bijzonders dat ze op haar avonturen tegenkomt (bloemen, steentjes, schepjes, etc.) bewaart.
Activiteiten Ontdekken, verzamelen, bekijken, sorteren, proberen, experimenteren
Uitspraken “En als ik nu eens… ”, “zullen we het samen proberen?”, “en nu snap ik het!”
  Alle activiteiten van Vogel