De bedenkers

Eric Slabbers is de geestelijk vader van Li La Land. Hij maakte poppen voor o.a. Paulus de Boskabouter, de Fabeltjeskrant, de Berenboot, Bolke de Beer en Sesamstraat. Hij is sinds een aantal jaar bezig met de ontwikkeling van Li La Land. Inmiddels werkt een aantal mensen aan de ontwikkeling van het concept. Eric zegt wel eens: “in Li La Land is spelen het hoofdvak!”

Irma Smegen is docent drama en leerkracht basisonderwijs. Ze schreef Speel je wijs en Speel je wijs Woordenschat, waarin drama en spel het middel zijn om taal en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Irma werkte jaren als leerkracht basisonderwijs en als leidster in de kinderopvang. Op dit moment is ze docent Arts & Culture aan de internationale pabo van Stenden en lid van de kenniskring van het lectoraat Early Childhood. Irma gelooft in het verbinden van vakgebieden en de kracht en noodzaak van spelen en poppenspel. Ze verzorgt trainingen en lezingen. Voor Speel je mee in Li La Land? beschreef Irma de activiteiten en de inleidende hoofdstukken met theorie en visie. Omdat onderwijs voor élk kind een feest kan zijn.

Marleen Vente is sinds drie jaar als meedenker en -doener betrokken bij de ontwikkeling van Li La Land. Ze stond aan de wieg van het idee om voor het onderwijs een Li La Land-product te ontwikkelen dat gericht is op de brede ontwikkeling van jonge kinderen. Naast co-auteur van het boek, zat ze tijdens de testfase ook regelmatig achter de naaimachine om voldoende Grote en Lange Beren te maken voor de pilotscholen. Ze is geboeid door wat mensen beweegt en inspireert en maakt graag dingen die daarbij aansluiten. Ze werkt graag met wol, zijde of leer, in de keuken graag met chocolade of seizoensgroenten, en tijdens het boekbinden graag met handgeschept of handgedrukt papier. Marleen is ervan overtuigd dat zowel creativiteit als (persoonlijke) ontwikkeling begint bij jezelf de ruimte geven om ‘fouten’ te maken. Bij evaluaties stelt ze zichzelf en anderen dan ook geregeld de vraag: “Wat is de beste fout die je onlangs gemaakt hebt?”