De Monitor gezien? 
Dáárom spelen we in Li La Land!

Foto Meisje met Lammetje - schaduwvangenDe uitzending van De Monitor (zo. 21 feb. ’16) over de problemen in het huidige kleuteronderwijs was één en al herkenning. Onze zorgen over de almaar toenemende prestatiedruk op jonge kinderen, en de wens om hen kind te laten zijn en echt spelenderwijs de wereld te laten ontdekken is waarom we ‘Speel je mee in Li La Land?’ hebben ontwikkeld.

Een koffer vol inspiratie voor kinderen en leerkrachten! Lees hier alles over Li La Land.

Grote Beer houdt van geluiden en muziek. Vandaag heeft hij ontdekt dat voetstappen ook prachtig klinken! De kinderen lopen, stampen, springen én… luisteren. Voor Grote Beer zit er muziek in: een ritme lopen kan ook! 
In de pauze gaat het spel van luisteren naar voetstappen vanzelf door. Een paar dagen later heeft de juf nieuwe schoenen met hoge hakken. Mieke rent naar de koffer: “Juf, Grote Beer moet komen, jouw nieuwe schoenen maken muziek!”

Juf Minouche - Reggae rozijnen

“Door de karakters van de handpoppen raken de kinderen enorm betrokken bij de activiteit. Ze vinden het geweldig om met zo’n open vraag aan de slag te gaan!” Meester Rick, leerkracht groep 3/4

Spelenderwijs onderzoeken en ontwerpen

Ontwerpen - 7 okt 2015 - Jeroen

Meer weten: